Sales Manager UK & Benelux2019-03-13T14:35:22+00:00

Vacancies

Sales Manager UK & Benelux (available in Dutch only)

International Precision Products B.V. is sinds 1973 actief in de luchtvaart- en defensie industrie. Als Europees distributeur vertegenwoordigen wij een aantal Amerikaanse en Australische producenten via lokale Sales Managers, verspreid over diverse regio’s binnen Europa. Met het ontwerp en de verkoop van hoogwaardige elektromechanische, elektrische en optische componenten heeft IPP een uitstekende reputatie opgebouwd bij de voornaamste spelers binnen de luchtvaart- en defensie industrie. Een stoere industrie waar techniek en oplossingsvermogen samen komen.

International Sales Manager

Jij bent verantwoordelijk voor alle IPP klanten in het noorden van het Verenigd Koninkrijk. Jouw (potentiele) klanten zijn inkopers, technisch ontwerpers, general managers etc. van fabrikanten van systemen voor alle soorten defensiesystemen. Dit zijn voornamelijk componenten of sub-systemen ten behoeve van (85%) militaire voertuigen (schepen, vliegtuigen en tanks). Deze langdurige trajecten vragen om een degelijk advies, overzicht en overwicht. Je bent verantwoordelijk voor het hele traject, van eerste contact tot uitlevering. Regelmatig ben je een volle week in de UK om daar jouw contacten te bezoeken. De rest van de tijd zie je jouw collega’s op kantoor en werk je van huis of kantoor uit. Omdat je vooral met complexe klantvragen te maken krijgt en je oplossingen biedt van A Brand leveranciers, beweeg jij je in een niche markt, gereserveerd voor de top klasse. In deze functie als Sales Manager geef je geen leiding aan collega’s en werk je samen met het sales en technisch team. Ook werk je nauw samen met onze supply partners met wie IPP een hecht en langdurig samenwerkingsverband heeft.

Centraal in jouw functie staat:

• Ruimte voor ondernemerschap;
• Klantenbestand koesteren en uitbreiden;
• Volgen van en inspelen op ontwikkelingen in de markt.

Een rol op het internationale speelveld waar je hard gaat werken, je veel plezier kunt maken en terecht komt in een bijzondere interessante wereld.

Professioneel en proactief

Jij regelt de dingen voor jouw klanten, voor jouw collega’s en voor het resultaat. Je weet wat je te doen staat en je neemt je taak serieus. Je houdt van business development, van planmatig werken, van reizen en het commerciële spel. Je denkt mee in oplossingen, je wilt technisch uitgedaagd worden en je benadert klanten met overtuiging.

Daarnaast herken jij jezelf in onderstaande punten:
• HBO werk- en denkniveau;
• Technisch inzicht;
• Minimaal 3-5 jaar succesvol in B2B sales;
• Georganiseerd en kwaliteiten van een ondernemer;
• Perfecte beheersing Engelse taal.

Werkgebied
Jouw werkgebied is noordelijk Engeland, Schotland, Ierland, Wales en een aantal klanten in de Benelux

Het aanbod

16 collega’s van IPP kunnen niet wachten om je te ontmoeten. Je mag hier handelen alsof je een ondernemer bent!

Daarnaast biedt IPP:
• Een aantrekkelijk vast salaris van ca. €60K op jaarbasis;
• Een zeer genereus provisiestelsel;
• Een mogelijke bonus op basis van persoonlijke prestaties, winstgevendheid en toekomstvooruitzichten;
• Standaardvoordelen en hulpmiddelen om het werk uit te voeren.

Interesse/ solliciteren?

Deze sollicitatieprocedure bestaat uit meerdere gesprekken. Gesprekken vinden plaats bij IPP in Santpoort-Zuid. Psychologische testen en een referentieonderzoek kunnen onderdeel uitmaken van deze sollicitatieprocedure. Daarnaast kan een rollenspel, diploma- en/ of loonstrookcheck deel uitmaken van deze sollicitatieprocedure.

Contactpersoon

Michiel Rohrman, General Manager: ask@ippbv.com / 023-5384644